Od teď už žádné žehlení

Trápí vás koše nevyžehleného prádla? Pak pro vás máme rychlé řešení! Stačí vyzkoušet následující triky a už nikdy žehlit nebudete – a ne ke všem je potřeba vlastnit sušičku.

Přestože žehlení považujeme za nejotravnější domácí práci, trávíme u žehlicího prkna v průměru tři hodiny týdně! Je tedy nejvyšší čas položit žehličku na dno skříně. Máme pro vás několik tipů, jak vypadat upraveně i bez žehlení.

Pořádně protřepat

Stálo vás žehlení košil a halenek hodně nervů? Od této chvíle snižte cyklus odstřeďování vaší pračky na 800 otáček – to je nejen šetrnější k textiliím, ale oblečení navíc vyndáte vlhké a „poddajné“. A pak přijde na řadu to nejdůležitější – pořádně prádlo vytřepejte! Oblečení pak úhledně pověste a prádlo uschne bez sebemenší vrásky.

Síla sušičky

Tričko by mělo vyjít ze sušičky nejen suché, ale i nepomačkané. Toho dosáhnete dvěma způsoby:
Pokud spěcháte, vezměte rozprašovač a zmačkané oblečení postříkejte trochou vody. Poté vložte prádlo do sušičky. Přibližně po 10 minutách bude váš šatník bez pomačkání a připravený k nošení. Oblékněte si ho ale hned, jakmile uschne – jinak se záhyby vrátí rychleji, než si myslíte.

U druhé varianty vložte své tričko do sušičky s hrstí kostek ledu a nechte stroj pět minut pracovat na nejteplejším nastavení. Odpařováním kostek ledu vzniká v sušičce pára, která vyrovná záhyby na oblečení. 

Horký vzduch

Blíží se důležitá schůzka a vy spěcháte – ale jak dosáhnout toho, aby se vaše bílá halenka nemačkala? To zvládnete pohodlně už v koupelně, protože řešením vašeho problému je vlhký vzduch! Pověste oděv na ramínko poblíž sprchy nebo vany. Zapněte horkou vodu, aby se vytvořila pára a po pěti až deseti minutách je vaše prádlo hladké!

Lahvička s rozprašovačem

Na závěr malý kouzelnický trik: v rozprašovači smíchejte 1 díl octa se 3 díly teplé vody. Tričko nastříkejte na velkou plochu ze vzdálenosti cca 30 centimetrů. Jakmile zaschne, uvidíte, že všechny vrásky jsou pryč. Čistá magie! Pokud smícháte ocet s teplou vodou, vaše oblečení jím po ošetření sprejem nebude cítit.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat